SOAB - Hoofd Internationale Fiscale Zaken

Job Description

Ministerie van Financiën stimuleert een effectief en evenwichtig beleid op het gebied van financiën, belastingen en de douane om de publieke middelen verantwoordelijk, efficiënt en rechtvaardig aan te werven en te besteden en om controle uit te oefenen op budgettaire zaken. De Sector Fiscale Zaken vormt een onderdeel van het Ministerie van Financiën en is verantwoordelijk voor de voorbereiding van het fiscale beleid van de fiscale wetgeving en van de belastingverdragen, het overleg over internationale fiscale regelingen en de uitvoering van deze verdragen.

Responsibilities

Als Hoofd Internationale Fiscale Zaken bent u belast met het doelmatig management van de afdeling internationale fiscale aangelegenheden en u draagt bij aan de ontwikkeling en realisatie van het te voeren strategisch beleid binnen het Ministerie van Financiën met name op het gebied van internationale belastingrecht. Tevens bent u internationaal fiscaal adviseur van de Sectordirecteur van het Ministerie van Financiën. U geeft leiding aan de beleidsmedewerkers binnen de afdeling internationale fiscale zaken. U signaleert knelpunten betreffende internationale fiscale aangelegenheden en u adviseert de Sectordirecteur hieromtrent. Voorts adviseert u over strategische beleidsaangelegenheden die raakvlakken heeft met het algemeen beleid van het Ministerie van Financiën op het gebied van internationale fiscale aangelegenheden. U adviseert gevraagd en ongevraagd over wettelijke regelingen die het internationale beleid van het Ministerie van Financiën ondersteunen.

Requirements

U heeft een afgeronde academische opleiding in de fiscaal juridische richting en u heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een kaderfunctie. U beschikt over internationale fiscale kennis en u heeft affiniteit met het opstellen van beleid en wetgeving. Voorts heeft u affiniteit met sociale, financieel, economische en politieke aangelegenheden. U bent vaardig in het leiding geven aan een professionele organisatie. Tevens bent u vaardig in het ontwikkelen en uitdragen van beleid en het concipiëren van nieuwe ideeën en concepten. U kunt zeer zelfstandig werken, u bent stressbestendig, vaktechnisch kundig op internationaal gebied en analytisch sterk.


Log in to apply for this job. If you don’t have an account yet, please click on register to create your account to apply for this job.
or

Other participating companies