Analytisch Diagnostisch Centrum - Patholoog

Job Description

De afdeling Pathologie van het ADC verzorgt de pathologie diagnostiek voor Curaçao en voor een deel van de omliggende eilanden en omvat histologisch en cytologisch onderzoek als mede cervixuitstrijken en klinische obducties voor de ziekenhuizen, huisartsen en vrijgevestigde specialisten. Het laboratorium is sinds 2015 gevestigd in een nieuwe, moderne huisvesting en is sinds 20171SO 15189 geaccrediteerd. Sinds kort worden ook enkele aanvullende oncologische moleculaire bepalingen binnen het ADC verricht.

Responsibilities

  • Levert vanuit het vakgebied bijdragen aan de strategische beleidsvorming, toetsing, vaststelling, uitvoering en evaluatie.
  • Adviseert het afdelinsghoofd over beleidsaangelegenheden, de meerjaren onderzoeksprogrammering en de uitvoering van complexe onderzoeken.
  • Draagt zorg voor basis en topreferente diagnostiek en adviseert over de behandeling van patiënten op basis van pathologisch weefsel- en celveranderingen.
  • Volgt de (internationale) ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en diagnostiek, analyseert deze en maakt relevante ontwikkelingen toepasbaar voor het werkterrein van de eigen afdeling.
  • Geeft richting aan nieuwe ontwikkelingen en beleidsontwikkeling rondom diagnostiek en behandeling.
  • Draagt zorg voor implementatie en veilig en optimaal gebruik van (nieuwe) diagnose- en/of behandelmethoden.

Requirements

BIG geregistreerd patholoog (of gelijkwaardige registratie) met ervaring. Flexibele en service gerichte houding. Ervaring op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs, moleculaire diagnostiek en kwaliteit strekken tot de aanbeveling. Goede beheersing van Nederlands en Engels vereist, beheersing van Papiaments of de bereidheid dit te leren is zeer gewenst. Cultuur sensitief, integer, loyaal aan de organisatie, resultaatgericht, teamplayer, uitstekende interpersoonlijke-, advies- en communicatieve vaardigheden.

We offer

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Nina Kooij; afdelingshoofd via e-mail: nkooij@adcnv.com Uw sollicitatiebrief en C.V. ontvangen wij graag per e-mail: hrm@adcnv.com onder vermelding van ‘PATHOLOOG ADC’. Voor meer informatie: +599 9 434 5100

Other participating companies