Openbaar Ministerie Curacao, St. Maarten, BES - (Senior) Juridisch Medewerker - St. Maarten

Job Description

Het Bureau van de Advocaat-Generaal (het Parket in Tweede Aanleg) op Sint Maarten is per 1 december 2018 op zoek naar een:

(Senior) Juridisch Medewerker m/v

Het Openbaar Ministerie (OM) van Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, is belast met de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde en met andere bij de wet vastgestelde taken, zoals de opsporing van strafbare feiten, de vervolging van strafbare feiten en toezicht op de uitvoering (executie) van strafvonnissen.

Aan het hoofd van de Openbare Ministeries staat één gezamenlijke Procureur-Generaal (PG). De organisatie van het Parket van de PG, met een vestiging op Curaçao en een op Sint Maarten, bestaat uit een aantal afdelingen waaronder het Bureau van de Advocaat-Generaal.

Het Bureau van de Advocaat-Generaal draagt zorg voor de behandeling van appelzaken (hoger beroep) bij het Hof. Daarnaast fungeert de vestiging Sint Maarten als Internationaal Rechtshulp Centrum van en voor het O.M. van het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het IRC is belast met het waarborgen van de kwaliteit, de registratie als ook het bewaken van de voortgang van inkomende en uitgaande rechtshulpverzoeken.

Het perspectief van het Openbaar Ministerie voor de komende jaren houdt in dat wordt ingezet op het verder professionaliseren van de eigen organisatie, integrale aanpak van veiligheidsproblemen en verdergaande communicatie met de samenleving.

Responsibilities

Als (Senior) Juridisch Medewerker bereid je strafzaken voor ter behandeling in hoger beroep. Zo beoordeel je o.a. raadkamerzaken, voorlopige hechtenis, klachten over niet-vervolging en strafrechtelijke kort gedingen. Je beoordeelt strafzaken op juridische merites door het bestuderen van het eerste vonnis, de bewijsconstructie en het strafdossier.

Je concipieert het requisitoir danwel de conclusie van de Advocaat-Generaal, geeft opdrachten aan en voert overleg met politie en andere opsporingsdiensten en ketenpartners over aanvullende onderzoekshandelingen, processen-verbaal of rapporten.

De juridische inhoudelijke (advies)werkzaamheden behelzen de voorbereidingen en behandeling van inkomende en uitgaande rechtshulpverzoeken (kleine en grote rechtshulp). Je coördineert de juridische procedure, begeleidt de lokale tenuitvoerleggingen. Tevens stel je adviezen op naar aanleiding van gratieverzoeken. Je draagt bij aan het OM-standpunt (openbare orde belang) in zaken betreffende de toepassing van de Rijkswet op het Nederlanderschap en aan het initiëren van civiele enquête verzoeken zoals bedoeld in het Burgerlijk Wetboek.

Requirements

Als (Senior) Juridisch Medewerker beschik je over een afgeronde studie rechten op WO niveau (of een HBO opleiding met meerdere jaren relevante werkervaring) en heb je sterke affiniteit zowel t.a.v. het strafrecht, internationale rechtshulp en met zaken en processen die zich afspelen binnen als buiten het OM. Je hebt gespecialiseerde kennis van het vakgebied en inzicht in vraagstukken en problemen die zichop diverse werkterreinen afspelen, kortgezegd een multidisciplinaire oriëntatie en inzicht in de maatschappelijke en economische context van de rechtspraak.

Je bent in staat om je in een complex krachtenveld staande te houden, rekening houdend met de verschillende belangen en in verbinding met de ketenpartners. Daarnaast ben je stressbestendig, proactief, zelfstandig, daadkrachtig, resultaatgericht en praktisch ingesteld. Tevens beschikt je over een uitstekende oordeelsvorming c.q. probleem analyserend vermogen. Je bent sociaal, flexibel en beschikt over uitstekende schriftelijke als mondelinge vaardigheden zowel in het Engels als in het Nederlands.

We offer

Wij bieden een zelfstandige, uitdagende functie aan in een professionele werksfeer waar eigen initiatief op het werkgebied wordt gestimuleerd. De bezoldiging is afhankelijk van relevante kennis en ervaring, conform het Bezoldigingsregeling Ambtenaren (A.B. 2010, nr. 21).

Ben je enthousiast en sta je in de startblokken om het Bureau van de Advocaat-Generaal op Sint Maarten te komen versterken? Solliciteer dan direct door je brief met C.V. vóór 1 juni 2018 te richten aan het Openbaar Ministerie, t.a.v. mevr. C. Rojer, Hoofd HR, via e-mailadres: hrm@OMCarib.org.

Naast interviews maken een assessment, een referentie-en antecedentenonderzoek en medische keuring deel uit van de selectieprocedure.


Log in to apply for this job. If you don’t have an account yet, please click on register to create your account to apply for this job.
or

Other participating companies