Openbaar Ministerie Curacao, St. Maarten, BES - Facilitair Coördinator - BES-eilanden

Job Description

Het Parket van de Procureur-Generaal van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba is per direct op zoek naar een:

Facilitair Coördinator

Het Openbaar Ministerie (OM) van Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, is belast met de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde en met andere bij de wet vastgestelde taken, zoals de opsporing van strafbare feiten, de vervolging van strafbare feiten en toezicht op de uitvoering (executie) van strafvonnissen.

Aan het hoofd van de Openbare Ministeries staat één gezamenlijke Procureur-Generaal (PG). De organisatie van het Parket van de PG, met een vestiging op Curaçao en een op Sint Maarten, bestaat uit een drietal afdelingen, te weten: Strategie & Beleid (S&B), het Bureau van de Advocaat-Generaal en de afdeling Bedrijfsvoering.

De afdeling Bedrijfsvoering is belast met de interne Bedrijfsvoering voor het Parket PG en biedt ondersteuning aan de parketten in eerste aanleg op Curaçao, Sint Maarten en op Bonaire, Sint Eustatius en Saba op het gebied van operationeel beheer.

Responsibilities

Als Facilitair Coördinator ben je belast met het adviseren op het gebied van huisvesting, beheer en onderhoud van gebouwen. Je ontwikkelt plannen met betrekking tot de technische inrichting bij nieuw verbouwing en uitbreiding van gebouwen en behoudt toezicht op de voortgang en kwaliteit van lopende onderhoud- en vestigingsprojecten. Je voert daartoe overleg met aannemers, architecten en overheidsinstanties.

Je verzamelt informatie van het contractbeheer en draagt zorg voor managementrapportages met relevante informatie over looptijd, besparing en budget-gerelateerde informatie. Je ziet toe op het naleven van de regelgeving op het gebied van beveiliging van gebouwen en terreinen van het OM en ziet er continu toe op het doelmatige uitvoering van de toegangscontrole.

Vanuit dienstverlenende aard geef je ondersteuning aan gebruikers over huidige en toekomstige behoeftes en het in kaart brengen van behoeftes op het gebied van technisch onderhoud apparatuur (Electra etc.), meubilair en inventaris.

Je bent de spil bij de aansturing en uitvoering van het facilitair beleid en grote projecten door het ontwikkelen van standaard procedures en richtlijnen voor de inkoop- schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Dagelijks zal je nauw contact hebben met externe partijen en draag je zorg voor het bewerkstelligen van een evenwichtige taakverdeling van de dagelijkse werkzaamheden.

Voorts evalueer je mede het facilitair beleid en geef advies aan de Directeur Bedrijfsvoering en het Management Team. Daarnaast werk je aan de hand van het beleid aan meerjaren activiteitenplannen en ziet toe op de kwaliteit van de uitvoering van projecten.

Requirements

Als Facilitair Coördinator beschik je over een afgeronde HBO opleiding Facilitair Management of een soortgelijke afgeronde HBO opleiding en heb je relevante werkervaring op het gebied van vastgoedbeheer, onderhoud, beveiliging en facilitaire dienstverlening. Je beschikt over de kwaliteiten om de verschillende processen en procedures te beheren die op het terrein afspelen, oftewel de theoretische praktische en technische kennis. Je bent vaardig in project en procesmanagement, in onderhandelen en in het voeren van aanbesteding- inkoop- en onderhoudscontracten. Je hebt ervaring met onderhandelen en opstellen van offertes en contracten.

Je bent probleemoplossend en servicegericht ingesteld. Je beschikt tevens over contactuele en communicatieve vaardigheden. Verder ben je omgevingsbewust en omarm je de ketensamenwerking. Je hebt een sterke visie op de toekomst, en hebt ‘hands-on’ mentaliteit, rekening houdend met de verschillende belangen van de organisatie en in verbinding met de ketenpartners. Je handelt zo nodig oplossingsgericht ter voorkoming van knelpunten. Plannen en organiseren is geen probleem voor je.

Als laatste ben je stressbestendig en daadkrachtig, flexibel, opmerkzaam en heb je het vermogen een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van een kleinschalige organisatie.

We offer

Wij bieden een zelfstandige, uitdagende functie aan met ruimte voor eigen initiatief in een professionele werksfeer. De bezoldiging is afhankelijk van relevante kennis en ervaring, conform het Bezoldigingslandsbesluit regeling 1998 (P.B. 1997, no. 314).

Ben je oplossingsgericht, klantgericht, kwaliteitsgericht en enthousiast om ons PG team te komen versterken? Solliciteer dan direct door je brief met C.V. te richten aan het Openbaar Ministerie, t.a.v. mevrouw C. Rojer, Hoofd HRM, via e-mailadres: hrm@OMCarib.org.


Log in to apply for this job. If you don’t have an account yet, please click on register to create your account to apply for this job.
or

Other participating companies