Openbaar Ministerie Curacao, St. Maarten, BES - Tolk/Vertaler

Job Description

De functie
Als tolk / vertaler ben je belast met het bijstaan van de rechter bij mondelinge vertalingen en het tolken tijdens zitting. Je stelt (gerechtelijke) schriftelijke vertalingen op, redigeert teksten en juridische documenten en adviseert over het gebruik van bepaalde terminologie of herformuleringen. Je vertaalt ook bronteksten naar doelteksten met behoud van de inhoudelijke en taalkundige essentie en werkt mee aan het zo actueel en volledig houden van de woordenlijsten voor vertalingen. Daarnaast beantwoord je vragen van opdrachtgevers, opstellers en/of doelgroepen en bespreek je de context van de teksten in verband met de leesbaarheid en verhaaltechnische knelpunten. Je neemt actief deel aan interne collegiale toetsing van vertaalde teksten in conceptstadium om de kwaliteit van vertalen te verhogen en je levert gegevens aan de coördinator ten behoeve van managementrapportages.

 

Requirements

Het profiel
Als tolk / vertaler beschik je over een afgeronde HBO opleiding met ervaring als professionele tolk / vertaler. Daarnaast is het een pre als je een tolk- en vertaalopleiding hebt afgerond. Je hebt ervaring in het vertalen van thema’s gerelateerde onderwerpen aan de strafhandhaving, een brede kennis van het rechtssysteem en in het verlengde daarvan relevante juridische terminologie. Je hebt kennis van het recht en de daarbij behorende straf-en civiel technische terminologie.De tolk- en vertaalwerkzaamheden zijn afwisselend van aard. Je vindt het een uitdaging om met jouw achtergrond gesprekken objectief te vertalen en je te beperken tot datgene wat gezegd wordt. Je hebt ervaring met het beheren van vertaalgegevens en bent vaardig in het opstellen van adviezen. Ook ben je vaardig in het vertalen van diverse (internationale) talen in woord en geschrift. Daarnaast heb je een goede uitdrukkingsvaardigheid en ben je verder bekend met de doelstellingen en inrichting van het Openbaar Ministerie en de justitiële organisatie van de overheid.Je hebt een dienstbare en klantgerichte instelling, je bent integer, discreet, creatief , resultaat- en kwaliteitsgericht werken is geen probleem voor jou. Tevens heb je begrip voor cultuurverschillen en weet je hiermee om te gaan.


Log in to apply for this job. If you don’t have an account yet, please click on register to create your account to apply for this job.
or

Other participating companies