Openbaar Ministerie Curacao, St. Maarten, BES - Senior Parketsecretaris

Job Description

De functie
Je bent als Senior Parketsecretaris verantwoordelijk voor de ondersteuning van de officieren van justitie. Hieronder vallen onder andere het samen met de officier van justitie aansturen van diverse opsporingsteams, waaronder de lokale politie, het Recherche Samenwerkingsteam en overige bijzondere opsporingsdiensten. Uiteraard doe je de zittings-voorbereiding in deze onderzoeken ten behoeve van de vervolging bij het Gerecht in Eerste Aanleg.

In de praktijk komt het erop neer dat je als senior parketsecretaris veel contact hebt met de opsporingsdiensten, processen-verbaal en dossiers controleert en dossiers juridisch beoordeelt. Je ondersteunt de officier van justitie bij het maken van tenlasteleggingen, de aansturing op het inzetten en beoordelen van bijzondere opsporingsbevoegdheden, bij overleggen en bij slachtoffergesprekken. Je denkt met de officier van justitie mee en en ondersteunt hem of haar met de voorbereiding van de zittingen.

Je bent als senior parketsecretaris tevens verantwoordelijk voor de voorbereiding en begeleiding van strafzaken en strafrechtelijke beslissingen op het gebied van ondermijnende criminaliteit. Het toetsen van de resultaten van de administratief juridische voorbereiding van strafzaken op volledigheid en juistheid en het uitvoeren van tweede beoordelingen en herbeoordelingen van zaken behoren ook tot jou taken. Voorts verricht je werkzaamheden gericht op ondersteuning en coördinatie van opsporingsonderzoeken en het verrichten van juridisch inhoudelijke werkzaamheden.

Requirements

Het profiel
Als Senior Parketsecretaris beschik je over een afgeronde rechten studie op WO-niveau of een gelijkwaardige afgeronde juridische opleiding met minimaal vier jaar relevante werkervaring en heb je affiniteit met zaken en processen die zich afspelen zowel binnen als buiten het OM. Je hebt gespecialiseerde kennis van het vakgebied en inzicht in vraagstukken en problemen die zich op diverse werkterreinen afspelen, kortgezegd een multidisciplinaire oriëntatie en inzicht in de maatschappelijke en economische context van de rechtspraak. Daarnaast ben je vaardig in het coördineren en voorbereiden van zittingen, het opstellen van juridische adviezen, het concipiëren en redigeren beschikkingen e.d. en in het inschatten, oplossen en evalueren van zich daarbij voordoende problemen.

Verder ben je omgevingsbewust en omarm je de ketensamenwerking. Resultaatgericht samenwerken is geen probleem voor je. Daarnaast ben je stressbestendig en daadkrachtig, een teamspeler, praktisch ingesteld en heb je het vermogen een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van een kleinschalige organisatie. Ook ben je flexibel en beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden.
De beheersing van het Papiaments en Nederlandse taal in woord en geschrift strekt tot aanbeveling.


Log in to apply for this job. If you don’t have an account yet, please click on register to create your account to apply for this job.
or

Other participating companies