Openbaar Ministerie Curacao, St. Maarten, BES - Senior Juridisch Medewerker

Job Description

De functie
Als senior juridisch medewerker bereid je strafzaken voor ter behandeling in hoger beroep. Zo beoordeel je o.a. raadkamerzaken, voorlopige hechtenis, klachten over niet-vervolging en strafrechtelijke kort gedingen. Je beoordeelt strafzaken op juridische merites door het bestuderen van het eerste vonnis, de bewijsconstructie en het strafdossier.

Je concipieert het requisitoir danwel de conclusie van de advocaat-generaal, geeft opdrachten aan en voert overleg met politie en andere opsporingsdiensten en ketenpartners over aanvullende onderzoekshandelingen, processen-verbaal of rapporten.

De juridische inhoudelijke (advies)werkzaamheden behelzen de voorbereidingen en behandeling van inkomende en uitgaande rechtshulpverzoeken (kleine en grote rechtshulp). Je coördineert de juridische procedure, begeleidt de lokale tenuitvoerleggingen. Tevens stel je adviezen op naar aanleiding van gratieverzoeken. Je draagt bij aan het OM-standpunt (openbare orde belang) in zaken betreffende de toepassing van de Rijkswet op het Nederlanderschap en aan het initiëren van civiele enquête verzoeken zoals bedoeld in het Burgerlijk Wetboek.

Requirements

Het profiel
Als senior juridisch medewerker beschik je over een afgeronde studie rechten op WO niveau met meerdere jaren relevante werkervaring en heb je sterke affiniteit zowel t.a.v. het strafrecht en met zaken en processen die zich afspelen binnen als buiten het OM. Je hebt gespecialiseerde kennis van het vakgebied en inzicht in vraagstukken en problemen die zich op diverse werkterreinen afspelen, kortgezegd een multidisciplinaire oriëntatie en inzicht in de maatschappelijke en economische context van de rechtspraak.

Je bent in staat om je in een complex krachtenveld staande te houden, rekening houdend met de verschillende belangen en in verbinding met de ketenpartners. Daarnaast ben je stressbestendig, proactief, zelfstandig, daadkrachtig, resultaatgericht en praktisch ingesteld. Tevens beschikt je over een uitstekende oordeelsvorming c.q. probleem analyserend vermogen. Je bent sociaal, flexibel en beschikt over uitstekende schriftelijke als mondelinge vaardigheden zowel in het Engels als in het Nederlands.


Log in to apply for this job. If you don’t have an account yet, please click on register to create your account to apply for this job.
or

Other participating companies