Openbaar Ministerie Curacao, St. Maarten, BES - Senior Administratief Juridisch BOB Medewerker

Job Description

De functie
Naast het verrichten van algemene administratieve werkzaamheden wordt de senior administratief juridisch – BOB medewerker in het bijzonder belast met de behandeling van bijzondere opsporingsbevoegdheden aanvragen en met de uitvoering van allerlei administratieve werkzaamheden in het kader van de executie van met name vonnissen. Ook het informeren van slachtoffers maakt een belangrijk onderdeel uit van de werkzaamheden.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de politie en andere opsporingsdiensten. Je registreert de aanvragen, classificeert deze, screent processen-verbaal op administratieve juistheid en handelt deze af op aanwijzing van parketsecretaris of officier van justitie. Je draagt zorg voor een tijdige en correcte ondertekening van de benodigde stukken (vorderingen, bevelen, machtigingen) en verzorgt de voortgangscontrole en termijnbewaking. Verder bewaak je de administratief juridisch correcte afhandeling van de getekende stuken en verstuurt / verspreidt de juiste formulieren naar de politie.

Ook ben je het eerste aanspreekpunt bij het te woord staan van slachtoffers en informeert hen over de procesgang en over mogelijkheden voor het verkrijgen van slachtofferhulp in strafzaken. Je registreer slachtofferinformatie en ben je verantwoordelijk voor de administratie en correspondentie daarvan.

Tevens verzorg je de administratief juridisch verwerking en behandeling van stukken/zaken en heb je contact met ketenpartners om informatie uit te wisselen, afspraken te maken, stukken te verkrijgen dan wel om zaken in gang te zetten.

Requirements

Het profiel
Je beschikt over een afgeronde MBO+ opleiding danwel met HBO werk en denkniveau. Bij voorkeur heb je kennis van de relevante wet-regelgeving, procedures, processen, termijnen, regels en administratief juridische voorschriften.

Je bent in staat om snel inzicht te krijgen in de taak, organisatie, werkwijze en de functionele omgeving van het OM en een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van een kleinschalige organisatie.

Je bent vaardig in het vormen van zaakdossiers en in het goed doen verlopen van ondersteunende processen en het oplossen van knelpunten daarin. Daarnaast ben je vaardig in het te woord staan van derden ten aanzien van voor hen delicate zaken.

Verder ben je omgevingsbewust, resultaatgericht en werk je graag samen. Ook ben je stressbestendig, daadkrachtig, flexibel en pragmatisch ingesteld. Verder beschik je over een “hands-on” mentaliteit en uitstekende communicatieve vaardigheden. Bovenal ben je integer.


Log in to apply for this job. If you don’t have an account yet, please click on register to create your account to apply for this job.
or

Other participating companies