Openbaar Ministerie Curacao, St. Maarten, BES - Officier in Opleiding

Job Description

De opleiding
De oio opleiding is de meest veelzijdige, grondige en uitdagende opleiding binnen het OM. De geselecteerde kandidaten worden voor de duur van de opleiding geplaatst op een van de parketten in Curaçao, Sint Maarten of Bonaire , Sint Eustatius en Saba. De (oio) opleiding leidt binnen minimaal twee jaar tot maximaal drie jaar op tot ‘substituut officier van justitie’ en beslaat een aantal opleidingsperioden.

Bij aanvang van de opleiding wordt tijdens een stage bij een Nederlands parket, het zittingsvaardigheidsbewijs gehaald. Daarna wordt bij het parket van plaatsing de basisstage gevolgd. Afhankelijk van de door de kandidaat reeds opgedane werkervaring bestaat de opleiding vervolgens uit meerdere stages bij, onder andere het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, de politie en/of de advocatuur. Tot slot volgt de officier in opleiding een deel van de opleiding bij twee andere parketten in de Caribische regio een verdiepingsstage. Onderdeel van de opleiding zijn ook cursussen, te volgen in Nederland, lokaal of regionaal.

Na het afronden van iedere opleidingsperiode van de opleiding vindt een beoordeling plaats aan de hand van tevoren vastgestelde criteria. Indien alle onderdelen met succes worden afgerond, volgt benoeming tot substituut officier van justitie voor de duur van minimaal twee jaar en plaatsing op een van de parketten in Curaçao, Sint Maarten of Bonaire , Sint Eustatius en Saba. Dat kan een andere standplaats zijn dan het parket waar de basisstage en de verdiepingsstage is gevolgd.

 

Requirements

Het profiel
Wij zoeken goede, integere juristen met of (aantoonbare) belangstelling voor de Caribische samenleving en de bestuurlijke context van de (ei)landen. Juristen die er elke dag opnieuw naar streven om samen met collega’s een substantiële bijdrage te leveren aan veiligheid in de regio.

Een leergierige, nieuwsgierige persoonlijkheid, die eerst luistert en dan pas oordeelt. De oio is in staat zelfstandig zijn mening te vormen, is goed in staat dat oordeel onderbouwd te verdedigen, maar blijft ook bereid zijn mening te toetsen aan de feiten en (veranderde) omstandigheden. De oio is reflectief en kan op een professionele manier feedback geven en ontvangen. De oio beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel met collega’s en ketenpartners, als met verdachten en slachtoffers. Ook is de oio in staat om een stap achteruit te doen om het effect van ons werk op de samenleving te beschouwen, waarbij meer dan alleen juridische en feitelijke overwegingen worden meegenomen. De oio is analytisch sterk, flexibel en creatief. Een harde werker, stressbestendig, besluitvaardig, die goed zelfstandig en autonoom kan functioneren.

Om voor een van deze opleidingsplaatsen in aanmerking te komen gelden de volgende eisen:
– Bezit van de meestertitel of masters, behaald binnen het Koninkrijk;
– Bezit van de Nederlandse nationaliteit Kandidaten uit het Caribisch gebied of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch gebied genieten de voorkeur;
– Aantoonbare affiniteit met het strafrecht;
– Ten minste vijf jaar tot acht jaar relevante juridische werkervaring na afstuderen als jurist, zowel binnen als buiten de Rechtspraak;
– Vloeiend in het Nederlands, in woord en geschrift. Goede kennis van het Papiaments en Engels strekt tot aanbeveling.

Voorafgaand aan de opleiding worden met u afspraken op maat gemaakt met betrekking tot de plaats van het volgen van de opleiding en het opleidingstraject (incl. stages binnen het Koninkrijk).


Log in to apply for this job. If you don’t have an account yet, please click on register to create your account to apply for this job.
or

Other participating companies