Algemeen Pensioenfonds van Curaçao - Adviseur Juridische Zaken en Compliance

Responsibilities

Speelt een belangrijke rol in het vergroten van het juridisch en compliance bewustzijn binnen de organisatie. Signaleert wat er speelt in de organisatie. Weet wat relevant is voor het vakgebied en speelt een proactieve adviserende rol richting de manager Juridische zaken en Compliance, management en directie. Is in staat om de juridische materie te vertalen naar praktische en begrijpelijke oplossingen. Bereidt juridische documenten voor, waaronder contracten, adviseert over contracten en begeleidt de procesgang in rechtszaken. Overziet de consequenties van het advies, overstijgt de operatie en identificeert juridische en compliance risico’s en draagt actief bij aan het verbeteren van de juridische dienstverlening en compliance management. Heeft een actieve monitoring rol, spreekt op constructieve wijze aan en is strikt waar nodig. Schakelt met partijen intern maar ook extern zoals advocatenkantoren, notariskantoren en relevante overheidsdepartementen.

Requirements

Volwaardige gesprekspartner die richting management een stevige adviesrol inneemt. Ondersteunend in een faciliterende rol maar durft zich ook kritisch op te stellen. Uitstekend juridisch onderlegd. Beschikt over een integrale blik en heeft gevoel voor verhoudingen. In staat om complexe zaken helder uit te leggen en toe te lichten, zowel mondeling als schriftelijk. Kwaliteitsbewust, transparant, omgevingsbewust en alert. WO opleiding Rechten met dieptekennis in verbintenissenrecht, vermogensrecht procesrecht, pensioenrecht, bestuursrecht en compliance management aangevuld met kennis van en/ of ervaring met beleggingswezen. 3 tot 5 jaar relevante ervaring binnen een vergelijkbare omgeving. Spreekt Papiaments,
Nederlands en Engels.


Log in to apply for this job. If you don’t have an account yet, please click on register to create your account to apply for this job.
or

Other participating companies